Kralendijk is de kleurrijke hoofdstad van Bonaire. Naast dat het een goed vertrekpunt is om het eiland te verkennen, heeft deze stad ook nog veel meer te bieden. Bij geven je 3 tips die je echt niet mag missen in dit Pastel gekleurde stadje.

1. Fort Oranje

Fort oranje is het oudste nog bestaande gebouw op Bonaire. De naam verwijst naar het Nederlandse koningshuis. Tot 1837 werd het fort als verdedigingswerk gebruikt. De vuurtoren was vroeger al van ver op zee te zien. Zo kwamen de Nederlandse zeilschepen veilig de haven binnen. Tegenwoordig worden er voorwerpen uit het verleden van Bonaire tentoongesteld.

2. Boulevard Kaya Craane

Wie tijdens een zonvakantie in Kralendijk meer van de Bonairiaanse keuken wil proberen, kan zich neerstrijken aan de Kaya Craane-boulevard. Dit is dé boulevard in het centrum van Kralendijk waar je veel gezellige barretjes en restaurants vind. Hier kun je genieten van lokale gerechten zoals Sòpitu en Stobá met een prachtig uitzicht op de azuurblauwe Caribische Zee.

3. Plaza Reina Wilhelmina

De plek in het centrum waar veel activiteiten en evenementen plaatsvinden is het Plaza Wilhelmina oftewel het Wilhelminapark/Wilhelminaplein. Dit is het meest centrale gedeelte van Kralendijk en is de plaats waar de Bonairianen elkaar graag ontmoeten. Ook staat er een klein muziekkapelletje waar regelmatig lokale bandjes optreden.

Daarnaast wordt er regelmatig een markt gehouden op het plein. Op de markt zijn allerlei spulletjes te koop. Dit varieert van handgemaakte authentieke Bonairiaanse producten tot de gangbare souvenirs. Vooral de Art & Craft Market is de moeite waard. Hier is de mogelijkheid om mooie kunst en handgemaakte objecten te kopen.

 

Ben jij er klaar voor om Bonaire te ontdekken? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken. Boek hier jouw verblijf en ontdek de aanvullende mogelijkheden.

Huur een auto

Voor de huur van een auto biedt Grand Windsock Bonaire een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Afhankelijk van de categorie en het seizoen kunt u al een auto huren vanaf $56 per dag.

Lees verder