Een vakantie naar Bonaire wie wil dat nou niet?

Bonaire is een tropisch eiland en behoort samen met Aruba en Curaçao tot de ABC eilanden in het Caribisch gebied. Boekje mee, strandstoel en luieren maar. Flaneren langs de oceaan, een cocktail bij de beachbar en genieten van een gegrilde vers gevangen vis bij zonsondergang. Wie doet je wat?

En toch zitten er grote verschillen in de drie eilanden en daarom geven we 5 reistips zodat je weet wat Bonaire zo bijzonder maakt voor een vakantie naar Bonaire.

De lifestyle

De mensen op Bonaire doen het wat rustiger aan. Ze zijn minder gejaagd en genieten zelf intens van hun eiland. Dat merk je overal. In de hotels, de restaurants en op straat. Er heerst een relaxte sfeer van alles kan en niets moet. Het massatoerisme heeft nog geen vat gekregen op Bonaire en dat maakt het kleinschaliger, gezelliger en meer authentiek. Bonbini Bonaire!

Het klimaat

Het hele jaar biedt Bonaire een standvastig zomers klimaat. Je hebt zongarantie, zelfs in de zogenaamde ‘regentijd’. De maanden september en oktober gaan gepaard met een  tropische regenbui in de middag, maar een hele dag regen komt nooit voor. De rest van het jaar is het zomers warm met een verkoelende passaatwind die de palmen doet wuiven en het leven aangenaam maakt op de beste stranden.

Het is een duikparadijs

Voor liefhebbers van de wereld onder water is Bonaire uniek. Het eiland staat bekend als een van de beste duiklocaties ter wereld. In het beschermde natuurgebied Bonaire National Marine Park zie je tropische vissen, de kleuren van het koraal en talrijke andere zeebewoners. En ben je niet ervaren dan biedt een duikschool cursussen en begeleide duikexcursies aan of je gaat met een snorkel lekker rondzwemmen en genieten van al het moois dat onder je door zwemt.

De wind

Het waait bijna altijd op Bonaire en genoeg sterk om te kitesurfen en te windsurfen. Door de specifieke ligging van het eiland biedt het ideale omstandigheden. Kiters vinden elkaar vooral op Kitebeach Atlantis in het zuidwesten en in de zeestraat tussen Bonaire en Klein Bonaire. Windsurfers kiezen voor Lac Bay, een prachtige sta-diepe lagune die het oefenen makkelijk maakt. Locale kite- en windsurfscholen bieden uitkomst voor lessen en verhuur van materiaal.

Perfecte trouwlocatie

Steeds meer stellen ontdekken Bonaire voor hun Je hebt altijd mooi weer op je belangrijkste dag van je leven, je kunt een supergoed feest geven in de buitenlucht en de gasten hebben meteen een heerlijke zomervakantie. Er zijn verschillende hotels die hier goed op inspelen en speciale trouwarrangementen samenstellen. Vooral het resort Grand Windsock Bonaire heeft al vele stellen gelukkig gemaakt met een knallend feest bij The Beach, de hipste strandbar van Bonaire.

Lees verder

Huur een auto

Wil je ook genieten van de verschillende uitzichtpunten van Bonaire? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees verder