5 tips om een vakantie naar Bonaire betaalbaar te houden

Bonaire is een populaire vakantiebestemmingen en door haar unieke tropische ligging in het Caribisch gebied is het zeker niet een goedkoop eiland. Bovendien moet je per vliegtuig er naar toe wat al een behoorlijk stuk van je vakantiebudget opslokt. Ook hangt het af van je doel van de reis.

Ga je lekker relaxen op het strand of wil je tal van activiteiten gaan doen. Misschien wil je er leren duiken of een cursus kitesurfen doen. Dit zijn allemaal extra kosten die  bovenop je vliegreis en je accommodatie komen en je vakantie een stuk duurder maken, maar daar krijg je dan wel weer een prachtige ervaring voor terug.

Ter plekke kun je het dus zo gek maken als je het zelf wil. Om je geld zo goed mogelijk te besteden geven we 5 bespaar tips om je reis naar Bonaire toch betaalbaar te houden.

5 bespaar tips:

  1. Zoals overal is het hoogseizoen de duurste periode. Door de dure maanden te vermijden scheelt het al snel een slok op een borrel. Niet alleen je accommodatie is goedkoper maar ook je vlucht naar Bonaire. Het hoogseizoen loopt van half december tot half april en de duurste periode zijn de zomervakantiemaanden juli en augustus. In de tijd meren er ook regelmatig cruiseschepen af, waardoor het ook nog de drukste periode is.
  2. Vroeg boeken. Door ver van tevoren een vlucht te boeken en je accommodatie te reserveren, kun je veel geld besparen. Maak gebruik van aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen en regelmatig goed zoeken op internet naar speciale deals loont. Vanuit Nederland vliegen KLM en Tui rechtstreeks op Bonaire.
  3. Kies een goedkopere accommodaties. Op Bonaire heb je veel keus. Van luxe resorts waar je in de watten wordt gelegd tot eenvoudige hotelletjes en van riante villa’s tot een appartement met een eigen keukentje. Het ligt dus aan je eigen wensen hoeveel geld je hier aan uit wilt geven. Met een eigen kitchenette heb je de keus, kook ik zelf iets of ga ik uit eten.
  4. Huur een scooter. Om geld te besparen op vaak dure excursies kun je ook zelf het eiland ontdekken. Een auto huren is eenvoudig. En vind je dit te duur kies dan voor een scooter of een elektrische fiets. Zo groot is het eiland niet en als je zelf op verkenning gaat, ontmoet je vaak de leukste mensen en kom je op bijzondere plekjes die niet door de massa worden bezocht.
  5. Ga picknicken. Elke dag uit eten gaan loopt al snel aardig in de papieren. Zeker als je kiest voor de luxere restaurants en strandbars. De verleiding is natuurlijk groot want het barst van de leuke en gezellige tentjes op Bonaire. Maar wissel dit af met een keer zelf koken of sla lekkere dingen in bij de supermarkt of op de lokale markt en zoek een heerlijk plekje aan het strand. Wie doet je wat met een flesje rosé en wat te knabbelen aan de vloedlijn bij ondergaande zon. Onbetaalbaar genieten!
Lees verder

Huur een auto

Wil je ook genieten van de verschillende uitzichtpunten van Bonaire? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees verder