Bonaire is zeer geliefd bij natuurliefhebbers en wandelaars. Dit komt door de diversiteit aan natuur, van prachtige onderwaterwereld tot prachtige rotsformaties. Deze vind je terug in de 2 prachtige nationale parken van Bonaire. Wij vertellen je graag waarom een bezoekje aan deze 2 nationale parken niet mag ontbreken tijdens je vakantie naar Bonaire.

Het Bonaire National Marine Park

Het eerste nationale park wat je tijdens je verblijf moet bezoeken is de onderwaterwereld rondom Bonaire, Klein Bonaire en Lac Bay. Dit wordt ook wel Bonaire National Marine Park (BNMP) genoemd. Dit was het eerste marinepark in de wereld. Je kunt hier prachtig snorkelen en duiken omdat je veel soorten vissen, schildpadden, koraal en andere zeebewoners tegenkomt. Het is alsof je in een enorm aquarium rondzwemt omdat ook de meeste vissen niet meer bang zijn voor mensen.

Om te mogen duiken of snorkelen in de beschermde wateren rond Bonaire is het wel verplicht een penning aan te schaffen voor 25 dollar. Deze is een jaar geldig.

 

Ben je benieuwd waar je het beste kunt duiken of snorkelen?  Lees dan over De 3 beste duikbestemmingen op Bonaire.

Washington Slagbaai

Het Washington Slagbaai National Park (WSNP) is ruim 6.000 ha groot en beslaat de gehele noordkant van Bonaire. Het park is erg gevarieerd en bestaat uit zandduinen, strand, mangrove, saliña (zoutmeren en -inhammen van dood koraal) en bos. Ook de hoogste berg van het eiland, de Brandaris, ligt midden in dit park.

In het Washington Slagbaai National park komen meer dan vijfhonderd verschillende dier- en plantensoorten voor. De meest voorkomende dieren zijn hagedissen, leguanen en veel kleurrijke tropische vogels.

Wil je optimaal genieten van het Washington Slagbaai National Park? Dan kun je het beste goed voorbereid zijn door goede wandelschoenen, zonnebrand en voldoende drinkwater en eten mee te nemen. Ook  anti-muggenmiddel, een verrekijker, snorkelspulletjes, sportduikspulletjes en een lighanddoek zijn handig om eventueel mee te nemen. Het park ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Kralendijk.

Huur een auto

Wil je meer weten over het huren van een auto op Bonaire of de beste manieren om het eiland te verkennen? In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Afhankelijk van de categorie en het seizoen kunt u al een auto huren vanaf $56 per dag.

Lees verder