De 3 Meest Adembenemende Uitkijkpunten van Bonaire

Op Bonaire zijn een aantal prachtige uitkijkpunten die je een mooi uitzicht over het gehele eiland bieden. De lokale naam voor uitzichtpunt is ‘seru’ en de meesten zijn makkelijk met de auto te bereiken. Maar welk punt biedt nou het meest adembenemende uitzicht en moet je hebben bezocht? Wij geven jou 3 tips om te bezoeken

1. Uitzicht Gotomeer

Het Gotomeer is het grootste zoutwatermeer van Bonaire en bevindt zich aan de rand van het Nationale park Washington Slagbaai. Dit meer is dé plek voor het spotten van allerlei tropische vogelsoorten, waaronder de Flamingo.

Het uitkijkpunt van het Gotomeer ligt aan de oostkant van het meer en is zeker de moeite waard om een bezoekje te wagen voor prachtige vergezichten. Wanneer je geparkeerd bent, is de rust en de groene omgeving het eerste wat je ervaart.

2. Seru Largu

Wil je een prachtig uitzicht over Kralendijk hebben? Dan moet je naar het uitkijkpunt Seru Largu gaan. Het uitkijkpunt bevindt zich op de gelijknamige heuvel Seru Largu en staat op een hoogte van 123 meter. De naam Seru Largu betekent in het Papiaments ‘grote heuvel’. Seru Largu is de op drie na hoogste berg van Bonaire en staat ook wel bekend onder de naam ‘de berg’. Vanaf dit uitzichtpunt heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Kralendijk en wanneer je geluk hebt, kun je bij helder weer zijn zelfs de bergen van Curaçao zien.

Het uitzichtpunt is te herkennen aan een wit kruis. Dit is het Millennium Monument. Het Millennium Monument is in het jaar 2000 geplaatst door de Raad van Kerken van Bonaire. Het witte kruis is vanaf ieder punt op Bonaire wel te zien en is daardoor ook een handig oriëntatiepunt.

3. Uitkijkpunt Altamira Ujo

Ook het uitkijkpunt Altamira Ujo vind je in het noorden van Bonaire en ligt bij het plaatsje Rincón. Het bijzondere aan Rincón is, is dat het plaatsje in een diep dal ligt waardoor het onzichtbaar lijkt voor schepen die langs Bonaire varen. Doordat Rincón in een dal ligt, kun je daar in de buurt op veel plekken van een adembenemend uitzicht genieten. Wanneer je via de Kaya Rincón rijdt, kom je vanzelf de borden richting het uitkijkpunt tegen. Na ongeveer 10 minuten, bereik je via een zandweggetje het uitzichtpunt Altamira Ujo. Hier kun je vanaf de stenen bankjes genieten van het geweldige uitzicht over de omgeving.

Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Bekijk hier de mogelijkheden.

Huur een auto

Wil je ook genieten van de verschillende uitzichtpunten van Bonaire? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven.Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees verder