Waarom een tripje naar Klein Bonaire niet mag ontbreken tijdens je vakantie

Klein Bonaire. Het is een relatief klein eiland, zo’n 6km², en is onbewoond. Dat maakt het uniek. Maar om welke redenen zou je dit mini-eiland nog meer willen bezoeken?

1. Hagelwitte zandstranden

Het kleine eiland heeft prachtige witte stranden. Hier kun je heerlijk relaxen in de Caribische zon. De stranden zijn ook de broedplaats voor de bekende zeeschildpadden. Wanneer je een nest ontdekt, kun je dit het beste melden bij de ‘Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB)’. Zij kunnen dan maatregelen nemen om het nest goed te beschermen.

2. Bijzondere dieren

Naast zeeschildpadden komen er ook veel andere bijzondere diersoorten voor op Klein Bonaire. De kans is groot dat je bij de zoutmeertjes bijvoorbeeld de rode Caribische Flamingo’s vindt. Bonaire heeft de grootste flamingo-populaties ter wereld. Daarnaast vind je er veel soorten vogels en reptielen.

3. Duiken & snorkelen

Een echte aanrader om te gaan duiken of snorkelen. De adembenemende onderwaterwereld is er namelijk nog mooier dan op Bonaire zelf en is ook één van de mooiste duikbestemmingen in de omgeving.

Je kunt er optimaal genieten van de prachtige onderwaterwereld omdat het hele eiland omringd is door rif. Hierdoor kun je er veel verschillende kleurrijke vissen en andere diertjes spotten. Vanuit de diepte kan ook er van alles te voorschijn komen zoals schildpadden en als je geluk hebt ook Mantarays.

Ook de onderwaterwereld van Bonaire ontdekken?

Met ons Dive & Drive arrangement kunt u de prachtige onderwaterwereld van Bonaire leren kennen op een veilige en leuke manier.

Huur een auto

Wil je meer weten over het huren van een auto op Bonaire of de beste manieren om het eiland te verkennen? In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Afhankelijk van de categorie en het seizoen kunt u al een auto huren vanaf $56 per dag.

Lees verder