Kerstvieren op Bonaire

Stel je hebt de keus tussen alle familieverplichtingen tijdens de kerstdagen thuis of vertoeven op een tropisch eiland met een cocktail in je hand? Wat kies je dan? Een helaas weer geen witte kerst in het grauwe Nederland of een zwoele avond met blote voetjes in het zand?

Vaak verlopen de feestdagen volgens een vast patroon. Eten bij je ouders, dan op bezoek bij je schoonouders en dan uitbuiken van het vele eten, een kort wandelingetje, een bezoek aan de meubelboulevard of een of ander outletcentra. Het sombere weer en de vele kerstverplichtingen die we onszelf opleggen bepalen vaak het verloop van deze feestdagen. Maar het kan anders. Laat de boel de boel en verruil het gezellige thuisfront voor een tropisch eiland in het Caribisch gebied. Kies de B van de ABC eilanden en vier kerst op een wit zandstrand in je shortje op Bonaire.

Bezoek de Kerstmarkt

En als je denkt dat ze daar geen kerstsfeer hebben, dan heb je het mis. Tussen de palmbomen staan de kerstbomen, rijkelijk versiert met ballen en lichtjes. De gebouwen worden feestelijk uitgelicht en Skyradio brengt je in de stemming met hun jaarlijkse kerstliederen medley. Het centrum van Kralendijk is een en al in kerstsfeer. Er is een heuse kerstmarkt met livemuziek. De Glühwein wordt verruild door een fruitige cocktail of een ijscoupe. Maar het is er wel lekker warm met gemiddeld 27 graden overdag. En dat is best een rare ervaring als je voor het eerst de kerstdagen op Bonaire doorbrengt. Je associeert kerst met kou, sneeuw en met de hele familie bij de open haard in plaats van wuivende palmen, zandstranden en zwemmen in de oceaan.

Kerstbrunch

Ook de hotels en pensions besteden veel aandacht aan de kerstdagen. De gevels worden versierd, de kerstboom staat in de lobby en ze bereiden een speciaal kerstmenu.  De volgende morgen slaap je lekker uit en je aan bij de uitgebreide kerstbrunch. Daarna is het heerlijk relaxen bij het zwembad of je neemt een duik onder water om te genieten van al het leven in de oceaan. De tropische vissen in felle kleuren zwemmen rustig onder je door en je spot zeeschildpadden en roggen. Of je laat je kite op en scheert over de golven. Ondertussen bedenk je dat het thuis nat, grijs en koud is en vraag je je af of je het tuincentrum met kerstspullen en de overvolle warenhuizen met de shoppende massa mist.

En toch is het anders!

Een kerstvakantie doorbrengen op een tropisch eiland is een persoonlijke keus. De een zal zijn naaste familie missen en het gevoel van bezinning met de mensen die je liefhebt. De ander neemt de familie mee en viert Kerstmis zoals thuis maar dan in een warm klimaat. Een ding is zeker, je zult even aan het idee moeten wennen dat je de dikke foute kersttrui verruilt voor een t-shirt, je nette schoenen voor slippertjes en je bezoek aan het outlet shop verruilt voor een dagje kitesurfen of duiken en dat onder de klanken van Jingle Bells.

Lees verder

Huur een auto

Wil je ook genieten van de verschillende uitzichtpunten van Bonaire? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees verder