Ontdek Diver’s Paradise Bonaire, de mooiste duikbestemming in de Caribbean

Elke duikliefhebber heeft het op zijn bucketlist staan: de mooiste duikbestemming van de wereld de adembenemende onderwaterwereld van het Bonaire National Marine Park. Wie eenmaal dit koraaleiland heeft ontdekt, is verslaafd en komt telkens weer terug om zich te verbazen wat er onderwater allemaal te zien is.

Bonaire geldt als een van de mooiste duikbestemming van de wereld. En je hoeft geen pro te zijn om hier te kunnen genieten. Om te leren duiken op Bonaire is het er ideaal. Een duikcursus op Bonaire is zoveel leuker dan in het koude donkere water in Nederland en bovendien geniet je meteen van het relaxte eilandleven.

Goed beschermd koraal

De koraalriffen van Bonaire is het thuis van een veelvoud aan tropische vissen en biedt een enorme diversiteit aan talrijke zeebewoners. En het koraal is in een opvallend goede staat mede omdat Bonaire buiten de orkaanzone ligt en tropische stormen niet de kans krijgen het koraal aan te tasten. Ook heeft het koraal bij Bonaire veel minder last van verbleking. Een gevolg van het opwarmen van de oceanen waardoor het koraal uiteindelijk met afsterven wordt bedreigd. Bovendien wordt het koraal zeer goed beschermd door de lokale autoriteiten, maar ook de duikscholen en hun instructeurs  zijn zuinig op hun paradijs onder water. Bart Snelders van de duikschool Wannadive kan dit beamen: ’We zijn bevoorrecht dat we op dit ongekend mooie eiland al jarenlang onze duikschool mogen exploiteren. Door voorzichtig om te gaan met het koraal kunnen we dat nog lang volhouden en veel duikers laten genieten.’

De beste duikschool op Bonaire

Bart is geen onbekende op Bonaire en heeft al heel wat enthousiaste duikers begeleidt. ‘Leren duiken op Bonaire is het mooiste wat er is. Je ziet meteen prachtige vissen, schildpadden en het kleurrijke koraal terwijl je stap voor stap je Padi duikbrevet haalt.’

De duikschool Wannadive is een begrip op Bonaire. De ervaren en gediplomeerde instructeurs bieden een compleet aanbod van lessen, cursussen en opleidingen van beginner tot professional. Heb je zelf geen duikuitrusting? Geen probleem, want bij Wannadive kun je alles huren, van snorkel tot duikcomputer. Daarnaast is er een winkel met duikspullen en repareren ze indien mogelijk je materiaal. Bart: ’We zijn een grote organisatie en bieden duiken van a tot z. Maar belangrijker nog, we brengen plezier. Die glimlach op het gezicht, daar gaat het bij ons om. Als iemand met een glimlach van oor tot oor boven water komt, dan zijn wij tevreden.’

Beleef Bonaire om het te geloven!

Zwemvliezen aan, flessen gevuld, duikbril op en genieten maar. Ervaren duikers maar ook beginners gaan mee op trip met Wannadive. ‘Bring back the fun’ is een gezellige boottocht van een dag. Bootduiken is een bijzondere ervaring en de instructeurs van Wannadive brengen je op de mooiste locaties aangepast aan je duik- of snorkelniveau. En alles met een lach, want gezelligheid staat voorop. Bijzonder is de ‘Bring back the challenge’ tour naar de oostkant van het eiland en wie echt iets speciaals wil kan mee op ‘experience’ met een spectaculaire nachtduik.

Waar kan ik een duikcursus boeken?

Boeken van een duikcursus of dagtocht bij een goede duikschool op Bonaire kan direct bij Wannadive op Dive & Beach Resort  Grand Windsock Bonaire. Zo kun je een verblijf op Bonaire eenvoudig combineren met leren duiken op Bonaire. Het luxe resort vlakbij het centrum van Kralendijk is namelijk ideaal gelegen en biedt luxueuze accommodaties van 4- tot 6 persoons privé villa’s en appartementen.

Zeeschildpadden kijken

Het Bonaire National Marine Park is het eerste marinepark ter wereld en omvat de zee rondom Bonaire, Klein Bonaire en Lac Bay tot een diepte van 75 meter inclusief het koraalrif, het zeegras en het mangrovebos. Het is een uniek park opgericht in 1979 en het grootste gedeelte is toegankelijk voor duikers en snorkelaars. Je waant je in een groot aquarium! En schrik niet als je een zeeschildpad ontmoet, want van de zeven verschillende soorten zeeschildpadden leven er vijf in de wateren van Bonaire. Tijdens een duik of bij het snorkelen ga je ze zeker zien.

Lees verder

Huur een auto

Wil je ook genieten van de verschillende uitzichtpunten van Bonaire? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees verder