Onderwaterwereld van Bonaire

Wat heb je nodig als je wil leren duiken? En wat is de beste plek? En wat als je al kan duiken en op zoek bent naar meer avontuur? Allemaal vragen waarom het eiland Bonaire al antwoorden heeft. Niet zo gek omdat Bonaire al jaren wordt gezien als dé duikbestemming en hoog op de lijst staat met beste duiklocaties ter wereld.

Of je nu voor het eerst een duikcursus boekt of al heel ervaren bent, de variatie aan duikplekken is zo groot dat iedere duiker telkens weer verrast wordt. Met meer dan 80 locaties die officieel aangegeven zijn als duiklocaties en nog tal van ongemarkeerde plekken raak je op Bonaire niet snel verveeld. Tel daar de heerlijke watertemperatuur bij op en je begrijpt waarom Bonaire het duikparadijs wordt genoemd.

Wrakduiken

Bonaire kent een aantal zeer geliefde duikspots die favoriet zijn. De een vanwege de kwaliteit van het koraal, de ander omdat je er veel gekleurde tropische vissen tegenkomt zoals bij Zoutpier. Wil je graag roggen spotten dan is de kans het groots bij White Slave. De pijlstaartroggen en adelaarsroggen zweven hier vlak boven de zandplaat. En verbaas je niet als je hier ook een schildpad tegenkomt.

De meeste plekken zijn goed bereikbaar vanaf de kant. Soms moet je even wat trappen af om bij het strand te komen, maar dan ben je ook in het paradijs. Ook voor wrakduiken kun je op Bonaire terecht. Er ligt relatief dicht bij de kustlijn een oud gezonken vrachtschip op zo’n dertig meter diepte. Het is raadzaam dit met een ervaren duikgids te ondernemen. Hij weet precies waar het schip ligt en dan kun je ook het schip van binnen bekijken.

Scholen en bijscholen

Wanneer je nog nooit gedoken hebt, moet je eerst op les. Het is een sport die kennis en vaardigheden vereist en via een cursus kun je een duikbrevet halen. De zogenaamde Padi. Een van de meest ervaren duikschool is Wannadive. Zij bieden een compleet scala aan mogelijkheden van duikopleidingen tot bootduiken en begeleide duikexcursies. Ook zijn zij het adres voor verhuur en reparatie, het vullen van je zuurstofflessen en allerlei tips over de duiklocaties op Bonaire.

Een bijzondere ervaring is de nachtduik en de duiktochten naar de oostkust. Je bent de hele dag op pad met ervaren instructeurs en andere duikers en komt met een brede glimlach thuis. En na het duikavontuur bespreek je tijdens een heerlijke maaltijd de dag na, wissel je avonturen uit met elkaar en maak je plannen voor je volgende duik.

Lees verder

Huur een auto

Wil je ook genieten van de verschillende uitzichtpunten van Bonaire? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees verder