Één van de beste wind- & kitesurfplekken ter wereld

Wind- & kitesurfen

Hij is er bijna altijd, de passaatwind! En dat in combinatie met mooi weer, warm water en een prachtige lagune waar je deels kunt staan, maakt Bonaire tot een toplocatie voor wind- en kitesurfers. Lac Bay is een door koraalriffen beschermde baai met een ondiepe lagune. Vooral beginnende windsurfers kunnen zo veilig en snel de sport onder de knie krijgen, terwijl gevorderden hun tricks kunnen verbeteren.

Leren surfen

Bij het windsurfcentrum Jibe City wordt les gegeven en kun je het modernste materiaal huren. Er worden clinics en cursussen gegeven in zowel groepsverband als privé. En omdat de baai zo goed beschermd is en de wind aanlandig is, biedt Lac Bay ideale omstandigheden voor kinderen.

Meer over Lac Bay

Lac Bay

Door het vlakke water is het ook een ideale bestemming voor slalomsurfers die graag op hoge snelheid door de baai cruisen. Lac Bay is ook al jaren het toneel van de PWA (professional Windsurf Assocation) World Cup Tour en het kampioenschap freestyle. Heel wat locals varen succesvol mee aan de wereldtop.

Lac Bay is ook al jaren het toneel van de PWA World Cup Tour en het kampioenschap freestyle. Heel wat locals varen succesvol mee aan de wereldtop.

Kitesurfen

Op Bonaire vind je geen massatoerisme met hoogbouw en kunstmatig opgespoten lange witte zandstranden. Dat wil niet zeggen dat je hier niet kunt genieten van de zon en de zee. Bonaire  kent namelijk een ruige ongerepte kust met prachtige natuurstranden. Zo heeft ieder strand op Bonaire zijn eigen karakter. Op sommige is het zien en gezien worden in trendy beachclubs en andere zijn juist weer rustig, pittoresk en geliefd bij families met kinderen.

Het eiland Bonaire

Vier 365 dagen zomer

Zodra je voet zet op Bonaire kan de relaxmodus op aan. Daar zorgt de ontspannen sfeer van het eiland en de gastvrijheid van haar bewoners wel voor. Laat je verrassen door de kleuren en smaken van de Caribbean, de betoverende onderwaterwereld en de natuurparken. Of vul je kite- of windsurfzeil met de altijd aanwezige passaatwind.

Lees over Bonaire
Bonaire National Marine Park

Geniet onderwater

Het hoogtepunt van Bonaire is zonder meer de betoverende onderwaterwereld. Het Bonaire National Marine Park met haar mangrovebos, de azuurblauwe baai Lac Bay en de zee rondom het eiland Klein Bonaire is het eerste marinepark ter wereld en grotendeels toegankelijk voor duikers en snorkelaars.

Natuur en nationale parken

Spot flamingo’s

Met twee nationale parken is Bonaire zeer rijk aan flora en fauna. Je spot er hagedissen, leguanen en tal van kleurrijke vogels, waarvan de flamingo het beeldmerk vormt van het eiland. Nationaal Park Washington-Slagbaai is een ‘must see’ bij natuurliefhebbers, net als de bijzondere zoutmeren waar de grootste kolonie flamingo’s broedt.

Lees over de natuur

‘De onderwaterwereld van Bonaire is betoverend’

De stranden van Bonaire

Leef langs de vloedlijn

De ruige ongerepte kust biedt prachtige natuurstranden waar het heerlijk relaxen is. Zwemmen, snorkelen en zonnebaden en dat zonder massatoerisme, dat is Bonaire op haar best. De hippe beachbars en gezellige restaurantjes in Caribbean style zorgen dat je een onvergetelijk dag beleefd aan de vloedlijn.

Lees over de stranden
Klein Bonaire

Pak de watertaxi

Vlak voor Kralendijk ligt een uniek onbewoond eiland met hagelwitte stranden wat door de Bonairianen ‘Klein’ wordt genoemd. Dit rifeilandje heeft een enorme diversiteit aan bomen, heesters en planten en is een favoriete plek voor tal van vogels, flamingo’s en zeeschildpadden. De watertaxi brengt je tot vlak bij de kust en dan loop of zwem je naar het strand.

Trendy restaurants & hippe beach clubs

Proef culinair Bonaire

Met een cocktail in je hand genieten van de ondergaande zon. Hoe romantisch kan het zijn. Geniet van de meest uiteenlopende keukens en ervaar de smaken van Bonaire. Of dat nu met een culinair 5-gangenmenu is of met lekkere tapas bij een foodtruck of lokaal eettentje.

Lees over eten en drinken

‘Bonaire en de flamingo zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het eiland is een van de weinige broedplaatsen van de roze flamingo in de wereld.’

Top 5 duik- en snorkelbestemming

Laat je betoveren!

Of je nu snorkelt, net je eerste duik achter de rug hebt of een ervaren duiker bent, Bonaire verrast en betoverd telkens weer. Hier raak je nooit uitgekeken. De onderwaterwereld van Bonaire is fascinerend en wereldberoemd en behoort tot de beste duiklocatie van de Caribbean.

Lees over duiken en snorkelen
Het weer

Een uitstekend vakantie klimaat

[wcp_weather id="wcp_openweather_5d0a4961872af" city_data="" tempUnit="c" windSpeedUnit="kmh" pressureUnit="atm" template="default" showCurrentWeather="on" showForecastWeather="off" city="Kralendijk"]
Wind- kitesurfparadijs

Voel de passaatwind

De vlaggen wapperen altijd op Bonaire. De betrouwbare passaatwind zorgt 365 dagen per jaar voor voldoende power om te planeren. Windsurfers genieten op Lac Bay van het heldere water, de bestendige wind en is ook ideaal voor beginners. Kiters zoeken de golven van de Caribische Zee op aan de zuidkant van het eiland.

Lees over kite- en windsurfen
Alles
over
Bonaire
Uitstekende
restaurants, bars
& beach clubs
De stranden
van
Bonaire
Natuur en
Nationale
parken
Duiken en
snorkelen
op Bonaire
Kite &
windsurf
walhalla