Als je een grote diversiteit aan lokale gerechten wilt proberen, is Bonaire de place to be. Dit komt door de verschillende culturen die naar het eiland zijn getrokken.

De keuken lijkt een beetje op de Zuid-Amerikaanse keuken en bevat veel geitenvlees maar ook visspecialiteiten. Wij zetten 3 populaire lokale gerechten van Bonaire voor je op een rijtje:

1. Kabritu Stobá

Wanneer je Antillen zegt, zeg je Stobá. Dit is één van de meest populaire gerechten op Bonaire en zeer geliefd bij de locals. Het is een echt feestgerecht. Kabritu Stobá is een stoofschotel met als basis geitenvlees, een dier wat op Bonaire veel gehouden wordt. Verder wordt dit gerecht gemaakt met uien, knoflook, tomaten en jalapeño en wordt afgewerkt met een scheutje limoen en een vleugje azijn. De stoofschotel kan ook gemaakt worden met als basis schapen-, kippen-, rundvlees of schelpdieren.

2. Sòpitu

Je kunt nergens anders vis zo vers krijgen als in het Caribisch gebied. Daarom moet je ook echt eens de Sòpitu proberen. Je kunt dit het beste vergelijken met een bouillabaisse van in kokosmelk gekookte vis, gezouten vlees, mais en andere ingrediënten. Maar vergis je niet: hoewel de naam “soepje” betekent, is het wel degelijk een goed gevulde maaltijd.

3. Funchi hasá

Funchi wordt op de Antillen vaak gegeten als bijgerecht en is de Antilliaanse versie van polenta. Dit wordt vaak gegeten in plaats van rijst of aardappelen en is gemaakt van maismeel. Funchi hasá is de gebakken variant hiervan. Je kan het vergelijken met een soort frietjes. Het is ideaal om te eten bij een stoofschotel met veel saus.

Ook kun je genieten van banana hasá (gebakken bakbanaan), empana di karni en pastechi (pasteitjes) en voor de echte avonturiers serveren ze op sommige plekken een stoofschotel van leguaan (yuana) te vinden. Kortom: optimaal genieten van diverse culinaire gerechten! Welke specialiteit ga jij binnenkort proberen?

Wil je je duikvakantie compleet maken?

Bij Wannadive bieden we een volledig scala aan verschillende duiktochten aan. Lees meer over de mogelijkheden

Lees verder

Huur een auto

Voor de huur van een auto biedt Grand Windsock Bonaire een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Afhankelijk van de categorie en het seizoen kunt u al een auto huren vanaf $56 per dag.

Lees verder