Uitkijkpunt-Bonaire-Seru-Largu

Top 3 Uitkijkpunten van Bonaire

De 3 Meest Adembenemende Uitkijkpunten van Bonaire

Op Bonaire zijn een aantal prachtige uitkijkpunten die je een mooi uitzicht over het gehele eiland bieden. De lokale naam voor uitzichtpunt is ‘seru’ en de meesten zijn makkelijk met de auto te bereiken. Maar welk punt biedt nou het meest adembenemende uitzicht en moet je hebben bezocht? Wij geven jou 3 tips om te bezoeken

1. Uitzicht Gotomeer

Het Gotomeer is het grootste zoutwatermeer van Bonaire en bevindt zich aan de rand van het Nationale park Washington Slagbaai. Dit meer is dé plek voor het spotten van allerlei tropische vogelsoorten, waaronder de Flamingo.

Het uitkijkpunt van het Gotomeer ligt aan de oostkant van het meer en is zeker de moeite waard om een bezoekje te wagen voor prachtige vergezichten. Wanneer je geparkeerd bent, is de rust en de groene omgeving het eerste wat je ervaart.

2. Seru Largu

Wil je een prachtig uitzicht over Kralendijk hebben? Dan moet je naar het uitkijkpunt Seru Largu gaan. Het uitkijkpunt bevindt zich op de gelijknamige heuvel Seru Largu en staat op een hoogte van 123 meter. De naam Seru Largu betekent in het Papiaments ‘grote heuvel’. Seru Largu is de op drie na hoogste berg van Bonaire en staat ook wel bekend onder de naam ‘de berg’. Vanaf dit uitzichtpunt heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Kralendijk en wanneer je geluk hebt, kun je bij helder weer zijn zelfs de bergen van Curaçao zien.

Het uitzichtpunt is te herkennen aan een wit kruis. Dit is het Millennium Monument. Het Millennium Monument is in het jaar 2000 geplaatst door de Raad van Kerken van Bonaire. Het witte kruis is vanaf ieder punt op Bonaire wel te zien en is daardoor ook een handig oriëntatiepunt.

3. Uitkijkpunt Altamira Ujo

Ook het uitkijkpunt Altamira Ujo vind je in het noorden van Bonaire en ligt bij het plaatsje Rincón. Het bijzondere aan Rincón is, is dat het plaatsje in een diep dal ligt waardoor het onzichtbaar lijkt voor schepen die langs Bonaire varen. Doordat Rincón in een dal ligt, kun je daar in de buurt op veel plekken van een adembenemend uitzicht genieten. Wanneer je via de Kaya Rincón rijdt, kom je vanzelf de borden richting het uitkijkpunt tegen. Na ongeveer 10 minuten, bereik je via een zandweggetje het uitzichtpunt Altamira Ujo. Hier kun je vanaf de stenen bankjes genieten van het geweldige uitzicht over de omgeving.

Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Bekijk hier de mogelijkheden.

Huur een auto

Wil je ook genieten van de verschillende uitzichtpunten van Bonaire? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven.Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees verder

Een dagtrip naar Klein Bonaire

Waarom een tripje naar Klein Bonaire niet mag ontbreken tijdens je vakantie

Klein  Bonaire. Het is een relatief klein eiland, zo’n 6km², en is onbewoond. Dat maakt het uniek. Maar om welke redenen zou je dit mini-eiland nog meer willen bezoeken?

1. Hagelwitte zandstranden

Klein Bonaire heeft prachtige witte stranden. Hier kun je heerlijk relaxen in de Caribische zon. De stranden zijn ook de broedplaats voor de bekende zeeschildpadden. Wanneer je een nest ontdekt, kun je dit het beste melden bij de ‘Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB)’. Zij kunnen dan maatregelen nemen om het nest goed te beschermen.

2. Bijzondere dieren

Naast zeeschildpadden komen er ook veel andere bijzondere diersoorten voor op Klein Bonaire. De kans is groot dat je bij de zoutmeertjes bijvoorbeeld de rode Caribische Flamingo’s vindt. Bonaire heeft de grootste flamingo-populaties ter wereld. Daarnaast vind je er veel soorten vogels en reptielen.

3. Duiken & snorkelen

Een echte aanrader om op Klein Bonaire te gaan ondernemen: ga duiken of snorkelen. De adembenemende onderwaterwereld is er namelijk nog mooier dan op Bonaire zelf en is ook één van de mooiste duikbestemmingenin de omgeving.

Je kunt er optimaal genieten van de prachtige onderwaterwereld omdat het hele eiland omringd is door rif. Hierdoor kun je er veel verschillende kleurrijke vissen en andere diertjes spotten. Vanuit de diepte kan ook er van alles te voorschijn komen zoals schildpadden en als je geluk hebt ook Mantarays.

Ook de onderwaterwereld van Bonaire ontdekken?

Met ons Dive & Drive arrangement kunt u de prachtige onderwaterwereld van Bonaire leren kennen op een veilige en leuke manier. Vraag hier een voorstel op maat aan.

Huur een auto

Wil je meer weten over het huren van een auto op Bonaire of de beste manieren om het eiland te verkennen? In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Afhankelijk van de categorie en het seizoen kunt u al een auto huren vanaf $56 per dag.

Lees verder

3 tips voor een bezoek aan Kralendijk

Kralendijk is de kleurrijke hoofdstad van Bonaire. Naast dat het een goed vertrekpunt is om het eiland te verkennen, heeft deze stad ook nog veel meer te bieden. Bij geven je 3 tips die je echt niet mag missen in dit Pastel gekleurde stadje.

1. Fort Oranje

Fort oranje is het oudste nog bestaande gebouw op Bonaire. De naam verwijst naar het Nederlandse koningshuis. Tot 1837 werd het fort als verdedigingswerk gebruikt. De vuurtoren was vroeger al van ver op zee te zien. Zo kwamen de Nederlandse zeilschepen veilig de haven binnen. Tegenwoordig worden er voorwerpen uit het verleden van Bonaire tentoongesteld.

2. Boulevard Kaya Craane

Wie tijdens een zonvakantie in Kralendijk meer van de Bonairiaanse keuken wil proberen, kan zich neerstrijken aan de Kaya Craane-boulevard. Dit is dé boulevard in het centrum van Kralendijk waar je veel gezellige barretjes en restaurants vind. Hier kun je genieten van lokale gerechten zoals Sòpitu en Stobá met een prachtig uitzicht op de azuurblauwe Caribische Zee.

3. Plaza Reina Wilhelmina

De plek in het centrum waar veel activiteiten en evenementen plaatsvinden is het Plaza Wilhelmina oftewel het Wilhelminapark/Wilhelminaplein. Dit is het meest centrale gedeelte van Kralendijk en is de plaats waar de Bonairianen elkaar graag ontmoeten. Ook staat er een klein muziekkapelletje waar regelmatig lokale bandjes optreden.

Daarnaast wordt er regelmatig een markt gehouden op het plein. Op de markt zijn allerlei spulletjes te koop. Dit varieert van handgemaakte authentieke Bonairiaanse producten tot de gangbare souvenirs. Vooral de Art & Craft Market is de moeite waard. Hier is de mogelijkheid om mooie kunst en handgemaakte objecten te kopen.

 

Ben jij er klaar voor om Bonaire te ontdekken? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken. Boek hier jouw verblijf en ontdek de aanvullende mogelijkheden.

Huur een auto

Voor de huur van een auto biedt Grand Windsock Bonaire een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Afhankelijk van de categorie en het seizoen kunt u al een auto huren vanaf $56 per dag.

Lees verder

3 beste manieren om Bonaire te verkennen

Het is geweldig om tijdens je verblijf op Bonaire het eiland te verkennen. Maar wat is hiervoor de beste manier? Wij geven je 3 tips:

1. SUV of Pick-up

Als je op vakantie gaat naar Bonaire dan is het handig om een auto te huren. Bonaire is natuurlijk geen groot eiland maar het is wel té groot om alles lopend of met de fiets te doen.

Wanneer je het noorden van het eiland wilt verkennen met een auto dan heb je zeker een Jeep of SUV nodig. Het eiland kent namelijk veel onverharde wegen. De onverharde wegen kunnen, zeker na een forse regenbui, lastig begaanbaar zijn.

Ook wanneer je wilt gaan duiken, is een ruime auto handig zodat je genoeg ruimte hebt om je uitrusting mee te nemen.

Wil je het liever dichterbij zoeken en heb je niet altijd een auto nodig? Dan is een elektrische deelauto ook heel handig. Dit zijn kleinere auto’s en kun je huren per dagdeel.

Wil je meer weten over het huren van een auto tijdens je verblijf? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

2. Scooter

Wanneer je niet van de gebaande paden af wilt wijken, is een scooter een goed alternatief voor de auto. Hiermee kun je makkelijk kleine stukjes afleggen en optimaal genieten van de zon. Met een scooter rijd je makkelijk langs de mooiste stranden van Bonaire, bezoek je de wereldberoemde slavenhuisjes in het zuiden of rijd je naar 1000 Steps en het uitzichtpunt bij het Goto Meer in het noorden. Je kunt dan optimaal van de omgeving genieten.

3. Catamaran

Wil je het eiland eens vanuit een ander perspectief bekijken? Ga dan eens op stap met een catamaran. Je vaart dan langs de kust van Bonaire en ontdekt weer andere plekjes dan wanneer je er met de auto op uitgaat. Daarnaast hoef je zelf niet achter het stuur te zitten en kun je heerlijk ontspannen en genieten van de prachtige omgeving en meestal zit er een BBQ bij inbegrepen. Wat wil je nog meer?

Wil je graag een catamaran-tour boeken? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om je vakantie compleet te maken. Lees hier meer over onze Chill & Grill Catamaran Zeiltour Experience.

Huur een auto

Voor de huur van een auto biedt Grand Windsock Bonaire een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Afhankelijk van de categorie en het seizoen kunt u al een auto huren vanaf $56 per dag.

Lees verder

Bezienswaardigheden top 5 op Bonaire

Wanneer iemand Bonaire zegt, denk je zon, zee & strand. Relaxen in de zon met een cocktail in je hand. Maar wist je dat het eiland veel meer te bieden heeft? Wij geven je 5 plekken die een must-see zijn tijdens je verblijf.

Kralendijk

Kralendijk is de vrolijke, kleurrijke hoofdstad van Bonaire. De naam Kralendijk is afgeleid van de vlak voor de kust gelegen mooie koraalriffen. En dus ook een goede plek om te duiken.

Kralendijk mag dan de hoofdstad zijn, de sfeer voelt aan als een gezellig en knus dorp. Wanneer je gezelligheid zoekt, kun je die vinden in de Kaya Grandi-winkelstraat. Hier vind je sfeervolle restaurants, modewinkels en lokale producten.

Wil je meer van de Bonairiaanse keuken proberen? Dan kun je een bezoek brengen aan de Kaya Craane-boulevard. Hier kun je genieten van veel lokale gerechten. Ook kun je hier de watertaxi nemen naar Klein Bonaire.

Klein Bonaire

800 meter van Kralendijk ligt het eiland Klein Bonaire, door de Bonairianen ook wel alleen ‘Klein’ genoemd. Dit eiland is de broedplaats voor zeeschildpadden. Het is één van de weinige eilanden op de Cariben die onbewoond is gebleven.

Naast de zeeschildpadden komen op het eilandje ook andere verschillende diersoorten voor (vogels, reptielen, enz.). Klein Bonaire bezit een prachtig koraalrif dat bewoond wordt door de meest kleurrijke vissen en andere bijzonder fraaie schepsels van de Caribische Zee.

Lac Bay

Lac Bay is een 8 km2 grote ondiepe lagune aan de zuidoostkant van Bonaire. Lac Bay maakt onderdeel uit van het Bonaire National Marine Park. De lagune en de omringende mangrovebossen vormen het leefgebied van verschillende bedreigde diersoorten waaronder de groene zeeschildpad.

Naast dat er veel natuur is, zijn de stranden van Lac Bay een van de beste plekken ter wereld om te windsurfen.

Nationaal Park Washington-Slagbaai

Dit park is het grootste en oudste national park van Caribisch Nederland. Het is een samenvoeging van de parken Washington en Slagbaai en beslaat 5643 hectare. Het park ligt in het noordwesten van Bonaire. Je kunt hier een groot deel van de dieren en planten die op Bonaire voorkomen aantreffen. Denk hierbij aan leguanen, hagedissen, papegaaien, flamingo’s, parkieten en een grote verscheidenheid aan andere vogels en reptielen.

Zoutpannen

Het zuidelijke deel van het eiland Bonaire wordt voor een groot deel in beslag genomen door zoutpannen en het Pekelmeer. Als gevolg van de verschillende concentraties algen ontstaan prachtige kleuren in de zoutpannen, variërend van lichtroze tot helderrood. Ook heb je hier een grote kans om de Caribische flamingo te spotten. Als je geluk hebt vertonen ze zich dicht genoeg bij de weg, anders is er altijd nog kans dat je ze als een zwerm in de lucht ziet vliegen.

Huur een auto

Voor de huur van een auto biedt Grand Windsock Bonaire een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Afhankelijk van de categorie en het seizoen kunt u al een auto huren vanaf $56 per dag.

Lees verder