Wanneer iemand Bonaire zegt, denk je zon, zee & strand. Relaxen in de zon met een cocktail in je hand. Maar wist je dat het eiland veel meer te bieden heeft? Wij geven je 5 bezienswaardigheden die een must-see zijn tijdens je verblijf.

Kralendijk

Kralendijk is de vrolijke, kleurrijke hoofdstad van Bonaire. De naam Kralendijk is afgeleid van de vlak voor de kust gelegen mooie koraalriffen. En dus ook een goede plek om te duiken.

Kralendijk mag dan de hoofdstad zijn, de sfeer voelt aan als een gezellig en knus dorp. Wanneer je gezelligheid zoekt, kun je die vinden in de Kaya Grandi-winkelstraat. Hier vind je sfeervolle restaurants, modewinkels en lokale producten.

Wil je meer van de Bonairiaanse keuken proberen? Dan kun je een bezoek brengen aan de Kaya Craane-boulevard. Hier kun je genieten van veel lokale gerechten. Ook kun je hier de watertaxi nemen naar Klein Bonaire.

Klein Bonaire

800 meter van Kralendijk ligt het eiland Klein Bonaire, door de Bonairianen ook wel alleen ‘Klein’ genoemd. Dit eiland is de broedplaats voor zeeschildpadden. Het is één van de weinige eilanden op de Cariben die onbewoond is gebleven.

Naast de zeeschildpadden komen op het eilandje ook andere verschillende diersoorten voor (vogels, reptielen, enz.). Klein Bonaire bezit een prachtig koraalrif dat bewoond wordt door de meest kleurrijke vissen en andere bijzonder fraaie schepsels van de Caribische Zee.

Lac Bay

Lac Bay is een 8 km2 grote ondiepe lagune aan de zuidoostkant van Bonaire. Lac Bay maakt onderdeel uit van het Bonaire National Marine Park. De lagune en de omringende mangrovebossen vormen het leefgebied van verschillende bedreigde diersoorten waaronder de groene zeeschildpad.

Naast dat er veel natuur is, zijn de stranden van Lac Bay een van de beste plekken ter wereld om te windsurfen.

Nationaal Park Washington-Slagbaai

Dit park is het grootste en oudste national park van Caribisch Nederland. Het is een samenvoeging van de parken Washington en Slagbaai en beslaat 5643 hectare. Het park ligt in het noordwesten van Bonaire. Je kunt hier een groot deel van de dieren en planten die op Bonaire voorkomen aantreffen. Denk hierbij aan leguanen, hagedissen, papegaaien, flamingo’s, parkieten en een grote verscheidenheid aan andere vogels en reptielen.

Zoutpannen

Het zuidelijke deel van het eiland Bonaire wordt voor een groot deel in beslag genomen door zoutpannen en het Pekelmeer. Als gevolg van de verschillende concentraties algen ontstaan prachtige kleuren in de zoutpannen, variërend van lichtroze tot helderrood. Ook heb je hier een grote kans om de Caribische flamingo te spotten. Als je geluk hebt vertonen ze zich dicht genoeg bij de weg, anders is er altijd nog kans dat je ze als een zwerm in de lucht ziet vliegen.

Huur een auto

Voor de huur van een auto biedt Grand Windsock Bonaire een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Afhankelijk van de categorie en het seizoen kunt u al een auto huren vanaf $56 per dag.

Lees verder