De perfecte trouwlocatie

Het is voor velen de belangrijkste dag van hun leven. Trouwen met je partner en beloven, in voor- en tegenspoed, dat je er altijd voor elkaar bent. Die gebeurtenis vier je met je beste vrienden en je naaste familie en vraagt naast veel voorbereiding ook om een droom trouwlocatie. Dus waarom niet op Bonaire? Het is tenslotte een bijzondere gemeente binnen Nederland, en een tropisch eiland in de Caraïben.

Bonaire ligt voor de kust van Venezuela en hoort bij de zogenaamde ABC-eilanden van de Kleine Antillen met Aruba en Curaçao. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius heb je geen zorgen over het weer op de dag dat je elkaar het jawoord geeft. Het standvastige klimaat is ieder geval een zekerheid dat je de trouwdag niet letterlijk in het water valt. Over het water gesproken, het zeewater is gemiddeld 28 graden. Niet zelden danst het echtpaar tijdens het feest op het strand met de blote voetjes aan de vloedlijn. Stel je daar een ondergaande zon bij voor en je droom trouwlocatie is compleet.

Trouwen op Bonaire: hoe werkt het.

Voordat je elkaar het jawoord officieel kunt geven, vraagt het wel om een goede voorbereiding. Ook zul je rekening moeten houden dat het wat langer duurt dan in Nederland voordat al het papierwerk geregeld is. En eerder krijg je geen trouwdatum toegewezen. Begin dus met de juiste documenten die je nodig hebt. Naast een kopie van beiden paspoorten dien je een geboorteakte te overhandigen met de volledige namen van de ouders. Ook een uittreksel van je gemeente moet je ieder apart aanvragen waaruit blijkt dat je huidige staat ongehuwd is. Belangrijk is eveneens een verklaring van huwelijksbevoegdheid. Ook deze vraag je bij de gemeente waar je bent ingeschreven op vertoon van je geboorte uittreksel en eventuele andere belangrijke documenten zoals eventuele echtscheidingspapieren of een overlijdensakte van een overleden partner. Denk hier aan, want deze verklaring van huwelijksbevoegdheid is belangrijk op Bonaire!

Behalve al dit papierwerk van jezelf, heb je ook de paspoorten en geboorteaktes van eventueel al aanwezige kinderen nodig en indien aanwezig de erkenningsformulieren. En let op: trouw je buiten de trouwzaal op Bonaire dan heb je maar liefst zes getuigen nodig. Van hen moet je een kopie van hun paspoorten overleggen.

Er komt dus heel wat bij kijken voordat het trouwfeest kan beginnen. Heb je al het papierwerk in orde kan er een trouwdatum worden vastgesteld door de trouwambtenaar. Officieel moet je ook drie dagen in ondertrouw zijn voordat het huwelijk voltrokken kan worden.

Locale weddingplanner

Maak gebruik van een locale weddingplanner die veel van de ambtelijke verplichtingen ter plaatse uit je handen kan nemen. Zij weten als geen ander hoe trouwen op Bonaire werkt en hebben tips om er een onvergetelijke dag van te maken.

De mooiste trouwlocatie

De locatie van je trouwdag is natuurlijk belangrijk. Het ligt het meest voor de hand om in het knusse gemeentehuis van Kralendijk te trouwen, maar het kan ook elders op het wonderschone eiland. Bijvoorbeeld in de lounge van je hotel, ergens op het strand of op een voor jullie als echtpaar bijzondere plek. Let wel op, want trouw je buiten het gemeentehuis dan heb je zes in plaats van twee getuigen nodig. Het raadzaam om vooraf aan je huwelijk het eiland al een keer te bezoeken. Je krijgt dan een goede indruk van het eiland met onbegrensde mogelijkheden. Bovendien kun je meteen al een aantal zaken regelen en heb je alvast een voorproefje op je huwelijksreis!

Accommodaties

Bij een huwelijk op Bonaire zul je ook op zoek moeten gaan naar een passende accommodatie. En niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gasten. Ook voor hun is jullie huwelijksdag een bijzondere dag op een tropisch eiland en wil je het beste voor ze. Dit vraagt natuurlijk om een goede voorbereiding en zul je vooraf een inschatting moeten maken hoeveel gasten er zullen zijn, wie de reis gaat betalen en waar je dan de gasten onderbrengt ter plaatse. De betere hotels spelen hier op in met speciale trouwarrangementen en hebben voor het kersverse echtpaar vaak een bijzondere bruidssuite. Je kunt ook kiezen voor luxe appartementen of villa’s.

Tip: combineer je huwelijk op Bonaire met een duikvakantie of leer kitesurfen!

Trouwen op Bonaire doe je dus niet zomaar even. Het vraagt een goede planning die wat meer tijd in beslag neemt dan trouwen in Nederland. Dat maakt het ook wel weer bijzonder en eenmaal op Bonaire met je geliefde en je naaste familie en vrienden ben je alle heisa vooraf snel vergeten en zul je genieten van je mooiste dag van je leven…

Lees verder

Huur een auto

Wil je ook genieten van de verschillende uitzichtpunten van Bonaire? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees verder