Update en laatste Informatie rondom Corona-virus

21 juni 2020

 

Per 1 juli kunnen toeristen weer naar Bonaire. Het luchtruim wordt geopend voor reizigers vanuit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Je kunt vrij op het eiland bewegen en na aankomst is geen quarantaine meer nodig. Voorlopig worden er maximaal 1.000 toeristen per week toegelaten.

Goed voorbereid op reis naar Bonaire

Getest zijn op Covid-19

Toeristen moeten binnen 72 uur voor hun vlucht negatief getest zijn op Covid-19 en dienen bij aankomst een gezondheidsverklaring overleggen.

Er zijn momenteel enkele commerciële laboratoria zoals:
KLM Health Services of
Coronalab
welke testen en verklaringen verzorgen maar veel huisartsen bieden deze dienst ook aan.

Getest op reis met Tui

TUI biedt tot 31 augustus de PCR-test inclusief gezondheidscertificaat inclusief aan. Dat geldt ook voor diegenen die alleen een vliegticket kopen (fly-only).

Verzekerd met dekking tegen extra medische kosten

Toeristen dienen een reis- en ongevallenverzekering te hebben zodat ze gedekt zijn tegen extra medische kosten.

Goed om te weten

Bonaire is degelijk voorbereid en als er onverhoopt lokale besmettingen van het virus zijn, kan Bonaire de juiste zorg bieden.

De noodverordening die tot 15 juni 2020 gold is door de Eilandsraad ingetrokken. Het betekent wel dat je als reiziger je aan de hygiëne instructies moet houden en samenscholing van grote groepen moet worden vermeden in kleine ruimtes.

Wijzigen en annuleren nieuwe boeking

In verband met het Corona-virus heeft Grand Windsock Bonaire tijdelijk de annuleringsvoorwaarden aangepast. Wij begrijpen dat je wellicht twijfelt om nu een boeking te maken. Alle boekingen die gemaakt worden kunt je binnen een jaar onbeperkt wijzigen en daarnaast annuleren tot 10 dagen voor aankomst.

Meer weten?

Ons team helpt u graag verder.
Stuur een WhatsApp naar +599 700 5363
of neem contact op met onze receptie: https://grandwindsockbonaire.com/contact/