Update en laatste Informatie rondom Corona-virus

21 december 2021

Wij werken onze corona updates regelmatig bij, echter, voor de meest actuele informatie verwijzen wij u graag door naar de regelgeving van de Bonairiaanse overheid evenals de regelgeving van het land waar vanuit u vertrekt.

Toeristen zijn welkom op Bonaire. Je kunt vrij op het eiland bewegen en de restaurants, supermarkten en winkels zijn geopend.  Wel wordt gevraagd je aan de hygiëne maatregelen te houden en 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Indien afstand bewaren niet mogelijk is zijn mondkapjes verplicht. Als u vanuit Bonaire terugkomt in Nederland hoeft u NIET 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Goed voorbereid op reis naar Bonaire

PCR test

Reizigers van 12 jaar en ouder dienen voor vertrek van de vlucht een COVID-19 PCR-test af te laten nemen met een negatief resultaat. De COVID-19 PCR test (keel- en neusswab) moet maximaal 48 voor vertrek zijn gedaan.

Er zijn een aantal commerciële laboratoria zoals: KLM Health Services, Coronalab,  TravelClinic welke testen en verklaringen verzorgen maar veel huisartsen bieden deze dienst ook aan.

Bent u volledig gevaccineerd en laat u uw vaccinatiebewijs zien, dan heeft u twee opties:

  • U laat binnen 48 uur voor vertrek een NAAT(PCR)-test afnemen, of
  • U laat binnen 24 uur voor vertrek een antigeentest afnemen

Bent u niet (volledig) gevaccineerd? Dan moet u na aankomst op Bonaire verplicht 5 dagen in quarantaine. U heeft verder twee opties:

  • U laat binnen 24 uur voor vertrek een NAAT(PCR)-test afnemen, of
  • U heeft alleen een NAAT(PCR)-test die binnen 48 uur voor vertrek is afgenomen. Dan moet u op eigen kosten direct bij aankomst op het vliegveld van Bonaire een antigeentest laten doen voor 50 USD.

U kunt Bonaire ook inreizen met een herstelbewijs. Uw herstelbewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT(PCR)-test zijn afgegeven.

Verplichte quarantaine voor ongevaccineerde reizigers uit hoog en zeer hoog risicolanden

Alle reizigers van 12 jaar en ouder uit Nederland en de VS moeten vanaf woensdag 22 december 2021 binnen achtenveertig uur voor vertrek naar Bonaire een PCR-test doen en een zelftest bij aankomst. De reizigers krijgen een gratis zelftest, ze moeten zich op de dag van aankomst in hun vakantieverblijf testen. Als ze positief testen, moeten ze in isolatie en bij de afdeling Publieke Gezondheid een afspraak maken om zich opnieuw te testen. Bonaire scherpt de reisvoorwaarden naar het eiland aan om de komst van de omikronvariant te vertragen.

Door de snelle verspreiding van de  omikronvariant worden vanaf 22 december 2021 alle hoog risico landen aan zeer hoog risico landen gelijk gesteld. Dit geldt ook voor Nederland en de VS. Alle reizigers uit hoog of zeer hoog risicolanden zijn vanaf komende woensdag verplicht om op de vijfde dag na aankomst op eigen kosten een PCR test te doen bij een commercieel testbedrijf dus niet bij de afdeling Publieke Gezondheid. Deze testen kunnen gedaan worden op het Grand Windsock Bonaire en zijn te reserveren bij de receptie.

Ongevaccineerde reizigers uit hoog of zeer hoog risicolanden moeten verplicht vijf dagen in zelfquarantaine. Daarna moeten ze op eigen kosten een PCR test doen bij een commercieel testbedrijf, dus niet bij de afdeling Publieke Gezondheid. Een reiziger kan alleen uit quarantaine bij een negatief testresultaat. Alle reizigers die positief testen moeten in isolatie.

Bonaire gezondheidsverklaring

Voor je reis dien je 12 tot 24 uur voor vertrek de gezondheidsverklaring van Bonaire in te vullen. Hier meer informatie over de Bonaire gezondheidsverklaring. Na het invullen wordt het formulier verstuurd naar de publieke gezondheidsdienst op Bonaire. Je dient een geprinte versie of de pdf van het ingevulde formulier op je telefoon bij aankomst op de luchthaven te kunnen tonen. De gezondheidsverklaring dient voor elk lid van het reisgezelschap ingevuld te worden, dus ook voor meereizende kinderen.

RIVM gezondheidsverklaring

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- als terugreis. Hier meer informatie over de RIVM gezondheidsverklaring.

Toeristen dienen een reis- en ongevallenverzekering te hebben zodat ze gedekt zijn tegen extra medische kosten.

Verzekerd met dekking tegen extra medische kosten

Toeristen dienen een reis- en ongevallenverzekering te hebben zodat ze gedekt zijn tegen extra medische kosten.

Wijzigen en annuleren nieuwe boeking

In verband met het Corona-virus heeft Grand Windsock Bonaire tijdelijk de annuleringsvoorwaarden aangepast. Wij begrijpen dat je wellicht twijfelt om nu een boeking te maken. Alle boekingen die gemaakt worden kunt je binnen een jaar onbeperkt wijzigen en daarnaast annuleren tot 10 dagen voor aankomst.

Meer weten?

Ons team helpt u graag verder.
Stuur een WhatsApp naar +599 701 5366
of neem contact op met onze receptie: https://grandwindsockbonaire.com/contact/