Update en laatste Informatie rondom Corona-virus

22 april 2021

Wij werken onze corona updates regelmatig bij, echter, voor de meest actuele informatie verwijzen wij u graag door naar de regelgeving van de Bonairiaanse overheid evenals de regelgeving van het land waar vanuit u vertrekt.

Toeristen zijn welkom op Bonaire. Je kunt vrij op het eiland bewegen en de restaurants, supermarkten en winkels zijn geopend.  Wel wordt gevraagd je aan de hygiëne maatregelen te houden en 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Indien afstand bewaren niet mogelijk is zijn mondkapjes verplicht. Als u vanuit Bonaire terugkomt in Nederland hoeft u NIET 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Goed voorbereid op reis naar Bonaire

PCR test

Reizigers vanaf 13 jaar en ouder dienen voor vertrek van de vlucht een Covid-19 PCR-test af te laten nemen met een negatief resultaat. De Covid-19 PCR test (keel- en neusswab) moet maximaal 72 voor vertrek zijn gedaan.

Er zijn een aantal commerciële laboratoria zoals: KLM Health Services, Coronalab,  TravelClinic welke testen en verklaringen verzorgen maar veel huisartsen bieden deze dienst ook aan.

Bonaire gezondheidsverklaring

Voor je reis dien je 48 uur voor vertrek de gezondheidsverklaring van Bonaire in te vullen. Hier meer informatie over de Bonaire gezondheidsverklaring. Na het invullen wordt het formulier verstuurd naar de publieke gezondheidsdienst op Bonaire. Je dient een geprinte versie of de pdf van het ingevulde formulier op je telefoon bij aankomst op de luchthaven te kunnen tonen. De gezondheidsverklaring dient voor elk lid van het reisgezelschap ingevuld te worden, dus ook voor meereizende kinderen.

RIVM gezondheidsverklaring

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- als terugreis. Hier meer informatie over de RIVM gezondheidsverklaring.

Toeristen dienen een reis- en ongevallenverzekering te hebben zodat ze gedekt zijn tegen extra medische kosten.

Getest op reis met Tui

TUI vergoedt voor alle TUI klanten die op reis gaan naar Bonaire met een vertrekdatum tot en met 31 december 2020, de PCR-test volledig indien je een pakketreis hebt geboekt inclusief vliegreis. Voor ticket only klanten vergoedt TUI een deel van de kosten.

Verzekerd met dekking tegen extra medische kosten

Toeristen dienen een reis- en ongevallenverzekering te hebben zodat ze gedekt zijn tegen extra medische kosten.

Wijzigen en annuleren nieuwe boeking

In verband met het Corona-virus heeft Grand Windsock Bonaire tijdelijk de annuleringsvoorwaarden aangepast. Wij begrijpen dat je wellicht twijfelt om nu een boeking te maken. Alle boekingen die gemaakt worden kunt je binnen een jaar onbeperkt wijzigen en daarnaast annuleren tot 10 dagen voor aankomst.

Meer weten?

Ons team helpt u graag verder.
Stuur een WhatsApp naar +599 701 5366
of neem contact op met onze receptie: https://grandwindsockbonaire.com/contact/

Word gratis Grand Windsock Bonaire clubmember

Ontvang exclusieve aanbiedingen | korting op faciliteiten

Word gratis Grandwindsock Bonaire clubmember

Ontvang exclusieve aanbiedingen | korting op faciliteiten


Neem contact op

Wilt u de receptie bereiken?
Tel. +599 717 5363
(geopend van 7:00 – 22:00)

Adresgegevens
EEG Boulevard 3, Kralendijk, Bonaire
Caribisch Nederland

Via Whatsapp
Veilig betalen met