Stap uit je winterdip, Bonaire is calling!

Het is grijs in Nederland. En daarbij ook nog eens waterkoud. En als de zon zich laat zien komt deze nauwelijks boven de horizon uit of verschuilt zich aal eer snel achter dunne sluierbewolking die door de hoge luchtvochtigheid ontstaat. De Hollandse kwakkelwinter met af en toe een paar dagen vorst die de schaatskoorts aanwakkert heerst over de polder.

Maar stel je voor dat je eraan kunt ontsnappen en het sombere weer kunt inruilen voor wuivende palmen, witte stranden, beachclubs en een indrukwekkende onderwaterwereld met tropische vissen?

Ontdek Bonaire

Een vakantie naar Bonaire midden in de winter is de ideale manier om de accu weer helemaal op te laden. Zodra je de gordijnen opendoet zie je de azuurblauwe oceaan en voel je de warme passaatwind. Een nieuwe ‘zomerse’ dag breekt aan en je maakt plannen. Het is een schril contrast met de grijze wolken en de thermometer op 4 graden op weg naar je werk. Op slechts 7 uur vliegen verruil je de dagelijkse sleur met dit heerlijke eiland in de Caribbean. Het zachte winterklimaat op Bonaire trekt jaarlijks veel bezoekers en tijdens de feestdagen is het hoogseizoen.

Kies een fijne accommodatie

Boek vooraf een passend verblijf zodat je teleurstellingen voorkomt. Het aanbod is ruim van gezellige guesthouses en appartementen tot luxe villa’s en beachhouses. Afhankleijk van je persoonlijke budget vind je altijd wat je zoekt. Midden in het gezellige en levendige stadje Kralendijk of juist net even iets erbuiten als je meer rust zoekt.

Huur alternatief vervoer

De afstanden op Bonaire zijn niet zo groot, dus je bent zo waar je zijn wilt. Met een e-bike, een scooter of een huurauto ontdek je elke uithoek van het eiland. Bij veel accommodaties kun je ter plekke vervoer regelen. Als je dit vooraf doet, ben je zeker van het geschikte vervoersmiddel en kun je meteen op ontdekking gaan.

Ga op avontuur

Je kunt lui op je strandstoel gaan liggen, een boek lezen en even helemaal niets doen. Maar bedenk wel dat je op Bonaire fantastische activiteiten kunt doen. Leer eindelijk eens kitesurfen of huur eens een windsurfplank om je skills op te frissen. De passaatwind waait hier bijna dagelijks met een gemiddelde windkracht vijf. Ideaal om te oefenen. Of neem dit keer de tijd om je padie te halen en duik onder in de adembenemende onderwaterwereld van Bonaire. Het is een van de beste duikstekken ter wereld en de mooiste in de Caribean.

Ontdek het natuurschoon van Bonaire

Bonaire heeft onder en boven het water veel te bieden. Bonaire National Marine Park beslaat de onderwaterwereld met tal van tropische kleurrijke vissen. Je hoeft hier niet voor te kunne duiken, met een snorkel en duikbril gaat er een wereld voor je open. Maar wil je liever droog blijven bezoek dan het Nationaal Park Washington Slagbaai met ongerepte natuur, cactuswouden en zoutmeren. Je spot er naast bijzondere vogels ook hagedissen en leguanen. Een highlight zijn de flamingo’s in het zoutmeer Gato.

Aan tafel!

Lekker eten en drinken hoort bij je vakantie. De restaurants en beachclubs zijn dan ook populair op Binaire. Het is verstandig om je favoriete tafeltje vooraf te reserveren tijdens het hoogseizoen. Vooral die met uitzicht op zee zijn snel weg. Logisch wanneer je romantisch wil dineren in de ondergaande zon. En de keus is enorm van luxe restaurants met culinaire gerechten tot een strandbar met rijk belegde burgers. En visliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Wat wil je met de oceaan om je heen.

Vroeg boeken is verstandig

Wanneer je kiest voor een vakantie op Bonaire, neem dan ruim de tijd om je goed voor te bereiden. Je kunt al veel vanaf thuis regelen naast je vlucht en accommodatie. Denk aan je transfer naar je hotel, het vervoer ter plekke en welke activiteiten je wilt ondernemen. Reserveer vast je duikcursus en je huurmateriaal. Het kost je ter plekke geen kostbare vakantietijd en het voorkomt teleurstellingen. Bonaire is er klaar voor!

Lees verder

Huur een auto

Wil je ook genieten van de verschillende uitzichtpunten van Bonaire? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees verder