Voel je veilig op Bonaire

Tijdens je vakantie wil je genieten. De zorgen van alledag even vergeten en doen waar je zin in hebt. Geen agenda, geen werkoverleggen even niet door je mail scrollen maar lekker uitslapen, rustig ontbijten en leuke dingen doen. Op Bonaire past dit ook bij de levensstijl van de lokale bevolking die gewoon wat meer relaxt is en de zorgen graag naar morgen verschuiven.

Wat je niet wil is slachtoffer worden van diefstal of geweld. Een terechte vraag is dan ook hoe veilig ben je eigenlijk op Bonaire? Wordt er veel gestolen, moet ik op zakkenrollers letten en moet ik alles achter slot en grendel opbergen en me zorgen maken of ik als toerist geen aantrekkelijk doelwit ben voor criminelen? De statistieken zullen je geruststellen. In het algemeen is Bonaire net als Curaçao een relatief veilig eiland.

Uiteraard zal zoals overal de gelegenheid de dief maken, dus met dure spullen moet je altijd oppassen. Maar de bevolking van Bonaire zet bijvoorbeeld niet vaak zijn auto op slot. Het eiland is klein en een gestolen auto verstop je daar niet zo eenvoudig en krijg je ook niet zomaar het eiland af. Bovendien heb je geen braakschade aan je huurauto. Voorwaarde is wel dat je waardevolle spullen als portemonnee, fotocamera, telefoon etc. niet laat slingeren!

Bonaire staat op groen

We kunnen dus stellen dat Bonaire een veilig eiland is waar je weinig tot geen last zal hebben van criminaliteit. Uiteraard gebeuren er wel dingen, maar dat zijn meer incidenten. Vergeleken met andere eilanden in de Caribische eilandengroep is Bonaire zeer rustig op dit gebied. Bovendien is de sociale controle van de plaatselijke bevolking erg hoog. Neemt niet weg dat er altijd wel individuen op het dievenpad zijn en je alert moet zijn. Maar op welke toeristische bestemming is dat niet. Officieel geldt er ook geen negatief reisadvies en wordt Bonaire gezien als 365 dagen per jaar veilig! Mocht je toch bestolen zijn, informeer je dan wat te doen op https://www.nederlandwereldwijd.nl/bestolen-buitenland.

Natuurgeweld

Bonaire ligt buiten het orkaangebied. De kans dat er dus een zware verwoestende orkaan over het eiland trekt is dus nihiel. Maar dat neemt niet weg dat er tussen juni en november een forse tropische storm of orkaan kan overtrekken.  Het is dus raadzaam de berichtgevingen in de gaten te houden en je goed te informeren.

Tip: mocht je in een noodsituatie terecht komen, volg dan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten en neem contact op met je reisorganisatie bij een georganiseerde pakketreis.

Het algemene alarmnummer is 911 en voor de ambulance is het 912.

Lees verder

Huur een auto

Wil je ook genieten van de verschillende uitzichtpunten van Bonaire? Grand Windsock Bonaire doet er graag alles aan om uw vakantie compleet te maken en biedt daarom ook een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees verder