Bonaire is een fantastische bestemming om te kitesurfen. Maar waarom eigenlijk? Wij zochten het voor je uit.

Bonaire is wereldwijd bekend als een goed watersportgebied. Het eiland beschikt over een tropisch klimaat en helder blauw water. Hierdoor is het de ideale plek om zonder wetsuit te kitesurfen.

1. De constante passaatwind

Je kunt in principe bij ieder eiland op de Nederlandse Antillen kitesurfen, maar Bonaire heeft volgens velen de beste condities. Door de constante passaatwind ben je bijna het hele jaar verzekerd van een goede wind in tropische temperaturen. Dit wil zeggen dat de wind altijd uit dezelfde richting komt. In dit geval het oosten.

2. Vlak water

Ook is het water erg vlak. Je hebt dus geen branding of stroming. Hierdoor kun je al je aandacht richten op de kite en het board, erg handig als je een beginner bent wanneer je nog moet leren om te gaan met je materiaal.

3. Gekwalificeerde instructeurs

De beste plek om te leren kitesurfen op Bonaire is volgens velen Atlantis Beach in het zuidwesten. Hier bevinden zich ook de kitescholen met gekwalificeerde instructeurs. Deze kitescholen bezitten snelle motorboten die ze kunnen inzetten in het geval er kiters te ver afdrijven.

3. Dolfijnen springen mee

Ook kun je tijdens het kitesurfen op Bonaire Dolfijnen, vliegvissen en schildpadden tegenkomen. Dolfijnen springen vrij regelmatig mee met de kiters. Deze hebben weinig angst voor mensen en volgen de sprongen van de kiters graag.

Wil je graag kitesurfen op Bonaire? Grand Windsock biedt een unieke experience en sturen graag een voorstel op maat voor een Drive & Kite experience. Lees hier meer

Huur een auto

Voor de huur van een auto biedt Grand Windsock Bonaire een verhuurservice aan. In combinatie met een verblijf in ons resort bieden wij u zeer aantrekkelijke tarieven. Afhankelijk van de categorie en het seizoen kunt u al een auto huren vanaf $56 per dag.

Lees verder